iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Анкета за рейтинга на политиците в Перник организира сдружение "Обектив"

Анкета за  популярността на политиците в Перник  организира младежко сдружение "Обектив".
 
Анкетата е направена сред 300 перничани на възраст между 18 и 35 г. в период от 3 седмици през месец юли. В интернет кампанията бе реализирана чрез социални мрежи  като facebook и други.
 
Ето какво гласи прес съобщението от сдружение "Обектив":
Целта ни не е да се вживяваме в ролята на социолози, а просто да накараме хората, на които сме гласували нашето доверие и сме ги избрали за наши представители във властта, да се вслушат в нашето мнение. По този начин те ще получат обратна връзка с  гражданското общество.  Надяваме се така да бъдем полезни на хората във властта, а те да си сверят часовниците  вбъдеще.

Кой е Кмет на Перник? С какво ще запомните управлението му?
 
96% познават кмета на Община Перник – Росица Янакиева, ¾ от тях ще запомнят управлението й като добро. Aнкетираните свързват Янакиева с това, че през мандата си досега е успяла да завърши дълго отлагани мащабни проекти – преасфалтирането на вътрешноградската магистрала, ремонтирането на основните пътища, намирането на средства за ремонта на театъра и развитието на проектите, свързани с културата, археологията и историята на Перник (Фестивалът „Сурва”, Археологическата експедиция и др.).
 
Сред най-често споменаваните позитиви на това управление е откриването на Европейския политехнически университет, Новата индустриална зона, най-хубавата украса за Коледа. Като успешен ход на кмета, перничани отчитат и участието й в „Шоуто на Слави”, където тя е защитила града и съгражданите си.
 
Кой е областен управител в момента? Как оценявате управлението му до сега?
42 на сто анкетираните са отговорили, че познават областния  управител Иво Петров, но ¾ от тях определят управлението му като лошо.

Кои са народните представители от Перник?
 
Сред народните представители от област Перник най-популярният е Ангел Найденов от БСП. Познават го 68 % от запитаните. Най-неизвестен за перничани е депутатът Владислав Димитров от ГЕРБ, когото познават едва 14%
След Ангел Найденов се нарежда депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова, като малко повече от половината перничани знаят, че тя е депутат (57 %). Повечето жители на областта я свързват с пътен инцидент и с професията й на психолог.
 
Димитър Колев от РЗС е популярен сред 37 % от перничани. Според част от анкетираните той се прочул напоследък като бодигард на лидера на РЗС Яне Янев.
 
След него се нарежда депутатът от ГЕРБ Петър Петров – 33% от отговорилите го познават.
 
Част от анкетираните посочват и Ненко Темелков и д-р Симеон Василев за народни представители в 41-вото Народно събрание.
Знаете ли някой общински съветник /имена/?
 
Общинските съветници са по-малко известни от народните представители.Най-често е посочено името на  Галина Асенова от БСП - създател на сдружение "Обектив". Другите популярни  съветници сред младите перничани са д-р Александър Алексиев, Васил Васев и Валентин Петков от БСП, председателят на ОбС – Добри Митрев, Петьо Фетфов от „Демократи за Перник”, Иво Горчев от „Съюз за Перник”.
 
Любопитен е фактът, че близо 20% от анкетираните посочват за общински съветник Вихрен Матев, който стана известен с критикарстването си по адрес на ГЕРБ в Перник.
 
Целта на анкетата е политиците да сверят своя часовник с мнението на гражданите и  да си вземат поука от досегашната си медийна и обществена активност, коментираха от рганизаторите на анкетата.
 
Младежкото сдружение "Обектив" обединява млади хора с предимно леви убеждения. Председателят му Станислава Генадиева и някои членове на неговото ръководство са и в местното ръководство на Младежкото обединение в БСП. "При нас има хора и от други партии", контрира председателката на сдружението, в отговор на статията на iPernik.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.