iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник официално част от мрежа градове в периферията на европейски столици

От началото на годината Перник е член на международна мрежа на градове, които се намират в периферията на европейски столици.
 
Едва на последната общинска сесия съветниците  утвърдиха това членство и протокола за определяне на сътрудничеството между партньорите от  мрежата. В решението изрично беше записано, че ежегодно община Перник ще заплаща определения съгласно устава на мрежата членски внос, който през първата година на членството е гратисен.
 
Община Перник беше приета в мрежата на периферни на европейските столици градове на 28 януари 2010г. Това стана след представяне на политически форум в шведската община Нака.
 
В мрежата са още гръцката община Кифиса, испанската - Хетафе, иирландската - Фингал, североирландската - Норф Даун, датската - Балеруп, полската - Гроздзиск Мазовецки.
 
Вкючените в мрежата градове си сътрудничат с обмяна на знания, развитие на модели на добри практики, тестване на нови подходи и стратегии в подкрепа на устойчивото развитие на столичните периферии.
 
Има решение на общия форум представителите на общините от мрежата да се събират на срещи през определини интервали от време.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.