iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат полицаите да станат селски пъдари

Заради зачестили кражби на селскостопанска продукция от нивите земеделски производители от Радомирско са подновили искането си за засилено полицейско присъствие по селата. Те настояват полицаите да поемат функцията и на селски пъдари.
 
"Принудени сме сами да се грижим за опазване на нашата продукция от набези, защото за няколко села отговаря един полицай. Той няма физическата възможност да бъде навсякъде", обясниха земеделци от Долна Диканя.
 
Неотдавна кметовете на радомирските села Друган, Долна Диканя, Горна Диканя, Старо село и Дрен подписаха молба до директора на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Диян Нанов с искане за повече полиция в техните населени места.
 
Проблем с кражби по селата има и в Ковачевско и Земенско. От 1 юни там бяха обединени полицейските участъци, с обещанието за чести обходи в селищата от двете общини.
 
„Първият месец бяхме доволни. След това обаче нещата се промениха и полицейските обходи бяха разредени", каза кметът на Ковачевци Васил Станимиров. Той дори е изпратил запитване до министър Цветан Цветанов, какъв точно резултат очакват от сливането.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.