iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Атака: За Бога, не продавайте

Не е време да се продава общинска собственост. Така областният председател на партия„Атака" в Перник и общински съветник проф. д-р Румен Ваташки обясни своята неутрална позиция по всички теми, свързани с разпореждане с общински имоти на последната общинска сесия. Със завидна последователност той и другият съветник от „Атака" Димитър Димитров при приемането на решения за продажби и отдаване под наем гласуваха с „въздържал се".
 
Според проф. Ваташки цените на имотите в момента са ниски, а падат с още поне 10%. Да се продават сега общински имоти едва ли е най-изгодно, категоричен е той. Местният лидер на „Атака" подчерта, че настоящата кметска управа е облагодетелствана със свежи пари от изтеглени кредити и той самият не е особено благосклонен към масовата разпродажба на имоти.
 
Освен че би било по-добре да се чака по-добра конюнктура на пазара, националистът смята, че някои от имотите могат да си останат общински.
 
Ваташки се съмнява, че приходите от продажбите ще подпомогнат достатъчно общинския бюджет. Според него за някои от имотите би могло да се вземат значително повече пари.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.