iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Слушането на чалга води до качване на килограми!

Слушането на чалга води до качване на килограми! Тази стряскаща констатация, разбира се, не е нещо ново, такива или подобни резултати са наблюдавани отдавна от мнозина. Сигурно ще се намерят и хора, които остро ще опонират на това твърдение, но така те няма да помогнат на себе си, няма да променят реалността. Поради същото, в техен интерес е най-напред да чуят, да поразмислят, да се поогледат и едва тогава да отговарят или да правят каквото и да е.
 
Както се знае, чалгата е преди всичко ориенталска музика, базирана на кючек-ритмите, на свой ред създадени в харемите на някогашната Османска империя. Как? Нека да се пренесем мислено в онова време, в харем на бей, с 10-15 жени в него. Всяка от тези жени по силата на ситуацията, в която се намира, най-естествено е да се стреми да заслужи с нещо бейското внимание и ласки. Как? Чрез някакъв вид съблазняване, няма друг начин. Така, поради острата женска конкуренция в харемите, се появил танцът на похотта и съблазняването кючек. Която усвои най-добре този танц, тя разпалва най-силно бейските страсти, тя е с „едни гърди" пред останалите - тя е най-търсената, най-предпочитаната, най-обгрижваната от бея...
 
А какво става днес? През последните петнайсетина години забелязваме небивал реванш на кючек-ритмите и на феодалните бейски порядки в България. Отново имаме остра конкуренция между голям брой жени, този път съвременни българки, за вниманието на един или друг съвременен бей, наричан бос. Изглежда, това бейското е неизтребимо там, където жените са готови да станат робини, а мъжете - разбойници. А защо е така, не е много трудно да се досетим, като че ли.
 
Поради същата причина и „поп-фолк дивите", както назовават чалга-изпълнителките днес, щедро предлагат своята плът - и естествена, и изкуствена - за да печелят чрез нея. Ала всичко това е така и поради още нещо: някои притежатели на ресторанти, дискотеки и кръчми още преди години бяха разбрали, че кючек-ритмите, съчетани с разголени жени, като разпалват страстите, похотта и дивотията у техните клиенти, в същото време силно увеличават консумацията на храна, алкохол и плътски ласки и развлечения, а с това - и печалбите им. Така в голям брой развлекателни и други заведения „цъфнаха" пеещи и танцуващи стриптизьорки и беше даден големия тласък в развитието на чалга-порно индустрията у нас - във всички сфери на живота.
 
А сега за най-важното. До какво води всекидневното слушане на чалга? Я да видим, да се поогледаме. Най-напред - до силно увеличаване на апетита за ядене и пиене. А после - и до прогресивно качване на килограмите. Това ще покажат и най-повърхностните наблюдения дори. Ако се втренчим в хората около себе си и малко по-надалече, най-вече в онези, които от доста време редовно слушат чалга, без изключение ще открием, че от ден на ден те стават все по-обемисти. Изключението тук може да е само за онези, които освен да слушат, така също и танцуват чалга, при това - от не малко време насам. Но за тях, ако ги познаваме добре, ще открием и друго: те все повече се превръщат в подобие на стръв за примамка на "мераклии", срещу материално облагодетелстване. Под една или друга форма, по един или друг начин, понякога и без да го осъзнават. Или: при вторите също пораства апетита, но вече малко в по-друго направление. Ала и не би могло и да е иначе: „музиката", създадена с цел увеличаване на консумацията, просто си върши работата.
 
Каквато е музиката,такива са и вътрешните трептения.Каквито са вътрешните трептения,такъв е и танцът.А какъвто е танцът,такова е и всичко останало.
/"АЛДЕБАРАН"/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.