iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират шествие срещу безнаказаната циганска престъпност

Шествие „Равни права, равни задължения" като протест срещу безнаказаната циганска престъпност ще се проведе днес в София. То започва в 12.00 ч. от пилоните до НДК и ще бъде водено от роднини и близки на убития Борислав Райнов.
 
В протеста ще участва и ВМРО. Войводите са убедени, че ако държавата не започне да полага  целенасочени и продължителни усилия за социализация на циганите у нас, проблемът скоро ще започне да се възприема като етнически.
 
ВМРО открива приемна в сградата си на „Пиротска" 5, в която пострадали от циганската престъпност могат да получат правен съвет и съдействие. Данните и предложенията ще бъдат обобщени и предложени на всички компетентни български институции.
 
ВМРО отдавна събира информация за случаи на циганския произвол и предлага конкретни решения. Само в последния месец те предложиха две решения: на проблема с циганските сметки за вода в Сливен, и с т. нар. виетнамски общежития в София.
 
По темата съществува обществено лицемерие и съзнателен отказ от назоваване на действителността с истинските й имена. А проблем има - и той вече не е битов, не е съседски, не е личностен. Не е дори и само криминален, коментират от пресцентъра на ВМРО.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.