iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник продава кариера в Голо бърдо

Публичен търг с тайно наддаване за продажба на два терена, представляващи скали и пясъци предстои да обяви Община Перник. Съгласие за това дадоха общинските съветници на заседанието си, състояло се на 27 юли.
 
В предложението на общинската администрация за продажба на двата терена частна общинска собственост се посочва, че мярката е в изпълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2010г., приета с решение на ОбС от началото на годината.
 
Освен това в края на юни в Община Перник е постъпило инвестиционно намерение от „Хидрострой-Студена" ООД за закупуване на конкретните два терена.
 
Общинските имоти са в землището на село Студена и са заобиколени от кариери, в това число и на посочената фирма.
Единият е от 35,216 дка. За него лицензиран оценител е предложил начална тръжна цена 15,45 лв. за кв.м или за цялата площ 544 190 лв.
 
Другият терен, който също бил от скали и пясъци, е с площ 14, 366 дка и ще се продава при начална тръжна цена 15.30 лв. за кв. м или общо за цялата площ 219 800 лв.
 
Съветниците приеха предложението радушно - 27 от тях гласуваха „за" продажбата на земята в Голо бърдо в района на кариерите около Студена, 6-има се въздържаха и само двама бяха против. Според общинския съветник Петьо Фетфов е добре, че в общинската хазна от тази сделка ще влязат свежи пари.
 
При положение, че имотите трябва да се продават на публичен  търг с тайно наддаване, би могло да се очаква да има и други кандидати за имотите, освен фирмата, внесла инвестиционното намерение. От друга страна вероятно двата терена са в района на  концесионната площ на Хидрострой. Тогава възниква въпрос за какъв търг и за какво наддаване става дума.
 
Кметът на Студена Валери Спасов успокои, че бил разговарял с хората от селото и те нямали възражения, защото имотите били в отдалечена местност , където са кариерите на БКС и Хидрострой.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.