iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор падна в първия си мач срещу от първенството шампиона Литекс

Шампионът на България Литекс победи Миньор Перник с 2:1 като домакин в среща от първия кръг на А група.
 
Още в седмата минута на срещата централният защитник на "оранжевите" Александър Барт падна лошо и получи травма, която доведе до принудителната му смяна. На терена се появи Джемал Берберович.
 
Три минути по-късно след центриране на Георги Миланов в наказателното поле на перничани защитник на Миньор пробва да избие топката с глава, но вместо това Флорин Брату бе изведен сам срещу вратаря Ивайло Иванов. Румънецът доказа защо е наричан "картечницата", като хладнокръвно разстреля стража, откривайки резултата - 1:0.
 
До края на първата част домакините имаха инициативата, като Ивелин Попов имаше претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от рефера Николай Йорданов.
 
Съдията обаче си взе поука и още в 46-а минута ловчанлии получиха право да изпълнят единайсетметров наказателен удар. Перничани не протестираха в тази ситуация, въпреки че дузпата със сигурност не може да се нарече стопроцентова. Пламен Николов бе задържан за фланелката и бранителят падна в наказателното поле и това бе поводът на Йорданов да посочи бялата точка. Ивайло Петков шутира в долния десен ъгъл на Иванов за 2:0.
 
В последните минути мачът се доиграваше в бавно темпо, като ловчанлии можеха да вкарат и трети гол, но пропуснаха на няколко пъти пред вратата на "чуковете". Вместо резултатът да стане класически, във втората минута от даденото от съдията триминутно продължение Божиков центрира отляво в пеналта на Литекс, топката бе свалена с глава за Христо Господинов, който отблизо с левия крак преодоля Галато за 2:1. Веднага, след като домакините биха центъра, реферът свири край на мача.
 
Така възпитаниците на Ангел Червенков започнаха с победа защитата на титлата си.
 
Литекс - Миньор Перник 2:1
 
1:0 Брату 10-а мин2:0 И.Петков 47-а мин (д)2:1 Господинов 90-а мин
 
Литекс: Галато, Барт, Занев, Петков, Николов, Йеленкович, Бодуров, Том, Миланов, Брату, Попов
Миньор: Иванов, Божиков, Олегов, Христозов, Златков, Янкович, Петров, Хазуров, Тодоров, Иванович, Маркос
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.