iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева плю по правителството от Бузлуджа

Кметът на Перник иска промяна за партията си.
 
Застанали заедно на сцената, един от най-успешните кметове на БСП, според съпартийците й - на Перник Росица Янакиева и най-младият кмет в България на Горна и Долна Секирна Лъчезар Лазов откриха тазгодишния Национален събор на левицата на Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на столетницата.
 
В думите си Лъчезар Лазов призова да не се предава завета на основателите на партията. Изпълнен с ентусиазъм и развълнуван от топлото посрещане на Историческата поляна, младежът сподели за силните чувства, които изпитва, говорейки пред хилядите социалисти. Постъпил в редиците на БСП, с ясното съзнание, че това е партията на родителите и дедите му, той изрази своята гордост, че социалистическата идея е жива и младите ще я пренесат във времето. "Ще работим с грижа и внимание за хората", обеща младият кмет.
 
"За да ни повярват хората отново, трябва да намерим сили да променим себе си и партията си", заяви Росица Янакиева. С тревога тя отбеляза, че българските граждани живеят все по- трудно, вина за което носи правителството. "Безпаричието спъва работата на общините", заяви Янакиева. По думите й на риск са изложени услугите, които предоставя местната власт на хората и усвояването на еврофондовете. "Днес трябва да застанем на твърда позиция и да тръгнем по нов път. Хората се нуждаят не само от високопарни думи, а от грижа", добави кметът на Перник. Според Янакиева най-младият кмет Лъчезар Лазов е символ, че социалната идея има бъдеще и България ще върви по европейски път.
 
Снимка: Адриан Скримов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.