iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Динята може да замести виаграта

Според твърденията на учените, динята съдържа съставки, които влияят на кръвоносните съдове като Viagra и могат да увеличат сексуалното желание.
 
Динята съдържа ликопен, бета-каротин, а също така и цитрулин. Цитрулинът е вещество, едно от чиито полезни свойства е способността да отпуска кръвоносните съдове така, както го прави Виаграта.
 
Динята не може да бъде толкова ефективна в борбата срещу еректилната дисфункция като Виаграта, но това е един много добър начин да за отпускане на кръвоносните съдове без никакви странични ефекти.
 
Учените доказаха, че след консумация на диня, цитрулинът чрез някои ензими се преобразува в аргинин - аминокиселина, която има много добър ефект върху сърцето и цялата кръвоносна система, поддържа в добро състояние имунната система и е особено полезна за хора, страдащи от затлъстяване и захарен диабет тип 2. В допълнение на това, аргининът спомага за пречистването на организма от токсични съединения.
 
Динята съдържа витамините С, РР, В1, В2, каротин, фолиева киселина, както и фибри, въглехидрати, калиеви соли. Те имат благоприятен ефект при заболяванията на бъбреците, както и атония на стомаха и червата. Динята напълно утолява жаждата и допринася за остранява от организма токсичните вещества.
 
Динята е незаменим диуретик при отоци, свързани със заболявания на сърдечно-съдовата система и бъбреците. Сокът на динята осигурява течности за организма, а също така и лесно смилаеми захари. Подобрява перисталтиката и ускорява отделянето на излишния холестерол. Специалистите твърдят, че на ден може да се консумира по 2-2,5 кг диня./belladonna-bg.com
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.