iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Само перничани ли са проблем по пътищата?

Само перничани ли са проблем по пътищата? На този въпрос и други теми, свързани с безопасността по пътищата, търсят отговор млади хора от Перник в рамките на националната кампания на проект „300" ( www .300. bg ).
 
Кампанията е насочена към събуждане на гражданско самосъзнание и насърчаване на обществена нетърпимост към безобразията по българските пътища.
 
Сдружение "Обектив"от  Перник и националното сдружение „Отворена Младеж" днес ще представят  кампанията в Перник от 11 часа в Общински младежки дом. Срещата е и по линия на Националната програма „Младежки информационно- консулатнски центрове".
 
 
Кампанията започна от 14 юли и ще продължи до 3 август 2010г. Проект "300" се представя в 25 областни и общински центрове из цялата страна. Организаторите показват презентация по темата, отговарят на въпроси и приемат предложения, критики и коментари.
 
Идеята на проект „300" е да събуди гражданската съвест на възможно най-много хора, за да може да противопоставим на „армията" от безотговорни шофьори друга „армия" - тази на активните граждани, обясняват идеята си младежите. По аналогия с легендата за 300-те спартанци, които със своята саможертва са събудили древна Елада, за да може да бъде „решен" проблемът с настъпващата непобедима персийска армия, ние си поставяме за цел да привлечем 300 млади българи към нашата кауза да направим пътищата на България по-безопасни, разказват още те.
 
През 2009 г. в 7068 пътно-транспортни произшествия България даде нови 901 жертви във „войната по пътищата". Други 8674 бяха ранени.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.