iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пощите в Пернишко остават да живеят

Не зная кой пусна слуха, че пощата в брезнишкото село Долна Секирна ще бъде затворена. Никога не е имало такова намерение, заяви директорът на ТП "Български пощи" в Перник Петър Трендафилов.
Така предизборното обещание на новоизбрания 19-годишен кмет на Долна Секирна Лъчезар Лазов вече е изпълнено без управникът и пръста си да мръдне. Младият кмет се зарече, че ще направи всичко възможно, за да запази селската поща.
Нито една пощенска станция няма да бъде закрита в област Перник, твърди пощенският шеф.В региона работят 67 пощенски станции с близо 250 служители.
Добре развитата структура е най-силният коз за амбицията на пощенци да тръшнат останалите оператори на пощенски услуги. "Амбицирани сме да останем на върха", посочи Трендафилов.
Пернишкото звено има достатъчно капацитет и ресурс, за да бъде най-силният оператор в региона. Най-голямата конкуренция е в хибридната поща - известията на банки, на мобилни оператори, на енергийни компании и доставянето им до абонатите.
Миналата година пощата изгуби някои от тези договори, но целта е да ги спечели обратно. В момента картинката по разнасянето на известията от ЧЕЗ е колкото абсурдна, толкова и сериозна, посочи Трендафилов.
Фирмата, която разнася посланията за тока ги стоварва в селската кръчма, откъдето хората сами идват да си ги изровят. Селските кметове неколкократно се жалиха за тази неразбория, но нищо не постигнаха. Актът е и несериозен, и опасен, коментира Петър Трендафилов и допълни, че известията съдържат лични данни и задължително трябва да се доставят на съответния адрес.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.