iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Карък не си взе рекордната печалба в тотото от 6 575 225 лева!

Карък не си взе рекордната печалба в тотото от 6 575 225 лева!

Уникален карък не си взе рекордната печалба в тотото от 6 575 225 лева!
 
В 17 ч изтече законният 45-дневен срок за получаване на парите от шестицата във второ теглене на "6 от 49" в 47-ия тираж.
 
До този час никой не потърси парите, обявиха от Управителния съвет на Българския спортен тотализатор (БСТ).
 
Печелившият фиш е пуснат в Ловеч на 16 юни в 9,09 ч. Защо печалбата не е прибрана, остава мистерия. Любители на конспирациите веднага изкоментираха, че има някаква шашма.
 
Предишната голяма непотърсена печалба от тотото е 487 000 лева от 2005 година. А практика е да остават стотици хиляди левове всяка година от невзети тройки и четворки...
 
Подобни каръци се намират и в Европа. Последният случай е от месец март във Великобритания, когато останаха 3,5 милиона лири в една от местните лотарии. Парите отидоха за благотворителност.
 
У нас от ръководството на тотализатора предлагат сумата да се раздели - половината за тотото, а другата част да отиде в бюджета на спортното министерство. За целта ще е нужно одобрение от правителството и комисията по хазарта. И при първа възможност документите ще се внесат за одобрение и възможно най-бързо решение на въпроса.
 
При "да" от кабинета БСТ планира да вложи "своите" 3,3 милиона отново в джакпот. Парите ще се разделят на три и когато падне джакпот, в първия тираж след него натрупването ще започне не от нула лева, а от 1 милион. И така три пъти.
 
„Аз си мисля, че точно с това наше решение показахме, че няма машинации", коментира председателят на Управителния съвет на Спортния тотализатор Иво Тонев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.