iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МНДСВ на Иво Чифлички дава за пример на бизнеса "Стомана Индъстри" в Перник

В Централата на НДСВ се проведе среща на актива на младежката организация, оглавявана от Иво Чифлички. Повод за срещата бе обсъждането на три идеи за кампании и инициативи:
 
- Съставянето на справочник на предприятия и специализирани училища в борбата срещу младежката безработица.- Прилагане на граматически помощници в интернет-форумите като мярка срещу неграмотното писане.- Кампания от три агитационни постера за безопасността по пътищата
 
Целта на първата от трите инициативи е да бъде направено проучване на работещите големи предприятия в България, които имат капацитет да подготвят свои кадри още от училище. Такива програми вече работят на някои места - пример е „Стомана Индъстри", Перник. Те предложиха преди няколко години да дават стипендии и да приемат за практика ученици от техническата гимназия по металургия в града, а за сметка на това след завършването си учениците да получават договор с предприятието за работа поне за 5 години.
 
Така първо ще намалее младежката безработица, а също така и миграцията на младите към столицата. Младежите на НДСВ ще направят проучване за подобни подходящи връзки между големи фирми и професионални училища като подготвят и примерен модел за разработване на такава програма.
Неграмотното писане по интернет форумите е ужасяващо отражение на езиковите познания на младите в днешно време. МНДСВ заяви още при създаването си, че ще се бори против неграмотността. Младежите ще подготвят приложение, което може да бъде инсталирано към всеки сайт, съдържащ форум. Всеки пишещ потребител ще може да отваря приложението и по-най опростен начин да си припомня правила за писане: пълен член, двойно Н, двойно Т и други.
 
Третата инициатива е кампания с постери, които вече са изработени и са насочени към провокиране на борба с войната по пътищата. Постерите могат да бъдат разпространявани както в интернет, така и на хартиен носител. Те символично представят последиците от високите скорости, пренебрегването на предпазните колани и говоренето по телефон по време на шофиране.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.