iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Майстор-алпинист оцеля след падане от 8-ми етаж

Строителен работник оцеля като по чудо след полет от осмия етаж. 24-годишният Александър Димитров се срина от 25-метрова височина и се приземи жив на земята.
 
Кабел на местната кабелна телевизия "Кракра" препречил фаталния полет и се оказа чудото, спасило живота на младия мъж. Инцидентът се случил около 13 часа на сграда в централния кватрал "Монте Карло", където бригада-алпинисти е санирала апартамент на осмия етаж.
 
Казват, че се е откачила една от куките на въжето, с което алпинистите опасват седалка на пластмасов стол, на която седят, за да могат по-удобно да вършат рискованата си работа, висейки във въздуха. Младият мъж е имал невероятен късмет, тъй като при фаталния си полет е паднал върху кабел на кабелната телевизия.
 
Въпреки че проводникът се е скъсал от тежестта на Александър, е омекотил удара. Именно това е спасило живота на алпиниста, който се е е приземил жив на земята.
 
На мястото на инцидента буквално за минути е пристигнал екип на "Бърза помощ". Пострадалият е настанен в отделението по реанимация на МБАЛ "Рахила Ангелова". След прегледа лекарите са установили коремна кухина, пълна с кръв, спукан далак, множество охлузвания и травми, причинени от падането. След незабавна операция далакът е отстранен, а състоянието на Александър е стабилизирано. Опасност за живота му няма, каза директорът на болницата д-р Вяра Церовска.
 
ПРедставители на полицията също са посетили мястото на злополуката. По случая се води разследване.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.