iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Готвят 16,83% съкращения на администрацията в Община Перник

16,83% на годишна база съкращаване на персонала в администрацията на Община Перник ще се извърши до края на годината. Това обяви кметът Росица Янакиевана обществено обсъждане на актуализация на общинския бюджет.
 
В случай, че съветниците одобрят дофинансиране в дейност „общинска администрация" с още 100 000 лева след края на месец август няма да се налага служителите да излизат в неплатен отпуск, обясни кметът.
 
Съкращението на персонал обаче е задължително, защото в противен случай Министерството на финансите ще наложи санкция на Общината.
 
Кметът обясни, че ще се запази числеността в стола, защото звеното е на самоиздръжка, а и хората трябва да се хранят. Ще се запази броят на работниците и в общинското предприятие „Обществено обслужване", където са назвачени шофьорите, които обслужват администрацията, чистачките в сградата на Общината и друг помощен персонал.
 
Според приложението към проекта за актуализация на бюджета структурата на общинската администрация ще бъде с численост 121,5 бройки. Съкращават се 28 от бройките.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.