iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник - градът с най-бързия Интернет!

Достъпът до интернет в България е високоскоростен, евтин и по-скоро качествен.
 
Държавата, която обикновено повежда глобалните класации отзад напред, този път е на 10-то място в света по бързина на качване и сваляне на съдържание от мрежата, показва сайтът speedtest.net, който анализира данни, получени от милиони потребители. Средната даунлоуд скорост за страната е 16.3 Mb/s при 8.7 Mb/s за Европа и 7.6 Mb/s в Северна Америка.
 
За протокола: Перник се оказва не само областта с най-много тунинговани голфове, най-бързи шосета, но и с най-скоростен интернет - 25.7 Mb/s. Цената пък в големите градове, където се намират преобладаващата част от потребителите на услугата, варира в рамките на 15 - 20 лв., което е значително под месечната такса в развитите държави.
 
Тези постижения не са дело на един или няколко големи оператори, а на стотици по-малки фирми. В началото на новия век те запълниха една спонтанно зейнала ниша на българския телекомуникационен пазар - на високоскоростния интернет. След първата окрупнителна вълна, която премина през бранша преди няколко години, се оформи ядро от водещи алтернативни доставчици на интернет и телефония. Раздвижване в бранша от последните месеци говори за наближаването на втора вълна. Има вероятност тя да бъде инициирана от големите телекоми, които проявяват нескрит интерес към засилване на позициите си на пазара на фиксирания и мобилен интернет, телевизия и продажба на съдържание./Капитал
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.