iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани предпочитат северното Черноморие

Летните горещини, типични за месец юли, са за кратко заменени от малко дъжд и облаци, но това не бива да заблуждава, тези които имат намерение да изкарат една чудесна почивка на морето. Месец август се очертава да е изключително горещ и приятен. Тази година най- силно е търсенето на курорти по северното черноморие, макар и да има има насочени такива и към южното, но не толкова много, както предходни години.
 
Според Боби Михайлов, консултант и представител на"Алфатур", една от най- търсените агенции за почивки и екскурзии, тази година предпочитанията на младите са към курортният град Албена. Изключително гъвкава политика от страна на фирмата като цени, като обслужване, като качество на продукта. Курортите по северното черноморие привличат повече перничани това лято. Другото много важно и интересно за почивките тази година е това, че хората търсят настанявания с концепция на изхранване- "ол инклузив". 95% от записаните туристи са именно за такъв вид настаняване. Чрез "ол инклузив" съвсем спокойно може да се планира бюджета и от там нататък, похарчените пари могат да са съвсем малко.
 
Преди всичко се търсят пакети от порядъка на 52 лв. до 72 лв. на човек- Ол инклузив. Перничаните, които най- често търсят услугите на туристическите фирми, са семейства с деца, или грубо казано между 35 и 40 годишна възраст.
 
За чужбина тази година търсенето е много по- слабо, спрямо миналата и по- миналата година. Една от главните дестинации е Турция, но интересът е нисък. Туристите правят сравнение между цените на самолетните и автобусните билети, като преобладаващите предпочитания са към автобусните билети. Тук вече влияние оказват цените на горивата и съответно пътническите такси, това оскъпява пакетите. Това лято българинът предпочита да почива или по нашето черноморие, или по други курорти, най- често Велинград, балнеокурортите и планинските почивни станции. За Гърция също има някакъв определен процент туристи.
 
Цените са много по- ниски от колкото предходни години, но икономическата ситуация в страната, отблъсква голяма част от търсещите приятно място за отдих през лятото. Именно в Гърция, предпочитаната дестинация е Халкидики, не само защото е най- близо, но и защото е разработена от дълги години дестинация и българина вече я познава./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.