iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят пешеходна зона в центъра на Трън

Правят пешеходна зона в центъра на Трън

Пешеходна зона ще бъде обособена в центъра на Трън. Общината е готова с мащабен проект по Програмата за развитие на селските райони -2007-2013 г. (ПРСР) , съобщи кметът Станислав Николов.
 
Разработката включва изграждане на паркинг и пешеходен мост над река Ерма пред бившия строителен техникум и обособяването на пешеходна улица от площада при войнишкия паметник на падналите във сръбско-българската война до бъдещия музей.
 
В проекта на обща стойност около 200 хил. евро е включено и осъвременяване на пространството около скалния параклис „Св. Петка",. То предвижда подобряване на стъпалата и направа на художествено осветление по скалата и на кръста на върха.
 
Освен обновяване на туристическата инфраструктура и подобряване на инфраструктурата за достъп до туристически обекти в централна градска част, проектното предложение включва и промотиране на Трън като туристическа дестинация.
 
Решение за внасяне на проекта по мярка 313 "Насърчаване на туристическите дейности" от ПРСР ще вземе днес на редовно заседание Общинският съвет в Трън.
 
В момента се осъществява втори етап от благоустрояването на централната градска част за около 1,5 млн лв. чрез спечелен вече проект по ПРСР.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.