iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Драгановеца пирувал в Турция с магистрат от Перник

Шефът на затвора в Бобовдол Борислав Забеков вероятно ще бъде уволнен заради пернишкия бандит Стоян Кръстев-Драгановеца.
В момента инспектори от министерство на правосъдието правят ревизия на делата на началника на пандиза, за да научат как така затворници, които трябва да излежават присъдите си, вършат нови престъпления, пуснати тайно на свобода от надзирателите на затвора в Бобовдол.
Столът на Борислав Зебеков почна да се клати преди седмица, когато 44-годишният наркобос Стоян Кръстев-Драгановеца бе арестуван в пернишкото село Витановци. Разбойникът, прочул се с отвличането на фолкпевицата Тони Дачева и със сбиването си с Митьо Очите в друг затвор - този в Казичене, бе закопчан след сигнал, че държи като роби работници в кравефермата си в село Витановци.
Драгановеца трябва да лежи в затвора до 2012 г. за търговия с наркотици и притежание на незаконно оръжие. Въпреки това мафиотът почти не се вясвал в бобовдолския кауш. Проверка е установила, че Стоян Кръстев взимал постоянно болнични отпуски чрез фалшиви лекарски експертизи на пернишкия ортопед д-р Пламен Драмов.
В Перник пък усилено се шушука, че в края на декември Драгановеца заминал на почивка в Турция заедно със семейството си и местен магистрат. Бандитът карал Нова година в петзвезден хотел в Истанбул в компанията на прокурор от Перник.
Не е известно как Драгановеца е бил пуснат да излезе от България, при положение, че е трябвало да лежи в затвора.(в-к Уикенд)
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.