iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Засилен интерес към СДС-Перник

Засилен интерес към СДС-Перник

СДС в Перник вече ще присъства по-активно в обществения живот на града и всичко, свързано със синята партия, редовно ще бъде отразявано публично в медиите и на нов сайт - sdspernik.com, който скоро ще бъде пуснат.
 
Общинското партийно ръководство и общинските съветници от СДС вече ще съгласуват действията и позициите си.
 
Това са две от задачите, които си е поставил с първите си решения новоизбраният Общински съвет на СДС в Перник, заседавал за сефте на 19 август. Те бяха оповестени на пресконференция на 20 август от новоизбрания председател на СДС в община Перник Десислав Аспарухов.
 
Десислав Аспарухов е на 33 години. Има завършено средно икономическо образование. Работи като управител на фирма „Никрас". Семеен е и има дъщеря на 13 години. Живее в пернишкия квартал „Изток". Член е на СДС от 1999г. Активно е работил във всички предизборни кампании на СДС оттогава насам. Работил е по създаването на младежкото СДС, като е преминал от местните до националното ръководство.
 
Негови заместници ще бъдат Йордан Панайотов, Мариета Григорова и Красимир Трайков.
 
Досегашната председателка на младежкото СДС в Перник Мария Ненова е избрана за организационен секретар на структурата.
 
 
В Общинския съвет на СДС в Перник са избрани: Пламен Стоилов, Любчо Костов, Людмила Иванчева, Драгомир Драгомиров, Димитър Стоичков, Антоанета Георгиева и Иван Георгиев.
 
Редовно отчелите членски внос членове на СДС в Перник са 115, а в областта те са 250.
 
Засилен интерес към създаване на структури на СДС има в Трън и Ковачевци, съобщи областният председател на синята партия Юлиян Ситарски. По думите му и в двете общини даже когато СДС е било във властта, не е имало силни организации. Според него към СДС проявяват интерес хора, които изповядват дясната идея. Той смята, че това не са разочаровани от ГЕРБ. Ситарски обясни, че отношенията между управляващата партия ГЕРБ и СДС р региона са като на национално ниво - и двете парии членуват в ЕНП и се подкрепят в отстояване на дясната политика., въпреки, че напоследък ГЕРБ прави забранен завой наляво в бюджетната политика.
 
За разцепление в пернишкото СДС не може да се говори, въпреки нечии твърдения, коментира Ситарски. Според него по-скоро има различни мнения и борба на тези, а политическото противоборство се доказва от оспорвания избор на председател на общинската структура. По време на конференцията, състояла се на 27 юли т. год. с участието на председателя на партията Мартин Димитров, при гласуването за председател на структурата, Десислав Аспарухов и досегашният председател Бойко Бойков са получили по 36 гласа. Равният им брой налага балотаж, който беше на 5 август. Тогава Аспарухов е получил 45 гласа, а Бойков - 44.
 
Конференцията беше проведена по всички правила в присъствието на Глвния секретар на СДС, каза зам. главният секретар на СДС Христо Панчугов, който взе участие в пресконференцията. Има подадена от Бойко Бойков жалба до Контролната партийна комисия за това, че двамата общински съветници Роберта Борисова и Симеон Желев не са участвали по избора правомерно, защото са плащали членски внос не по 50 лв, както се полага за изборните им длъжности, а по 1 лев като всички редови членове на СДС, потвърди той и обясни, че предстои комисията да се произнесе. Но представеното на пресконференцията ръководство е легитимно избрано, беше категоричен Панчугов.
 
Новото общинско ръководство на СДС в Перник ще направи финансова и организационна ревизия на предишното, обяви Мария Ненова. По думите й с новото ръководство се чувства свеж полъх в партията и има интерес от бивши членове на СДС да се върнат в партията. Имаме програма и идеи и който ги подкрепя е добре дошъл, каза тя в отговор на журналистически въпрос дали ще се търси отговоност за медийни изяви на избрания наскоро председател на младежкото СДС Християн Даскалов.
 
В партията има много новоприети млади хора и ръководството ще направи преглед на документите им , защото има съмнение, че някои от тях са подали декларации с непълни данни за членството си в други партии преди да отидат в СДС.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.