iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тежка катастрофа на Е-79 при Студена

Поредната тежка катастрофа е станала на главен път Е-79 при пернишкото село Студена. Срещу комплекса на Шел и Макдоналдс ТИР се е обърнал в канавката, съобщават очевидци на сайта studena.net.
 
Камионът се е влачил настрани преди да се забие в канавката. За щастие пострадали няма.
 
Предполагаега се, че причината за катастрофата е изключването от скорост по стръмнината, което е масова практика при спускането по магистралата.
 
Инцидентът трябва да послужи за урок на шофьорите, които непредпазливо спускат по инерция надолу, надявайки се да стигнат по инерция до Драгичево, за да спестят някой и друг литър дизел и да има какво да продават после, коментират очевидците. Но дали не се лови скъпо на някои тази икономия, пипат се те.
 
Тази отсечка от магистралата е много коварна - заради дългото спускане и добрата настилка шофьорите се отпускат и после е късно, казва друг шофьор за отсечката.
 
Допълнителен риск крие покрития с пясък банкет покрай мантинелата, останал още от зимата. Ако автомобилите изпуснат лентата и "ударят" спирачки, много е голяма вероятността да се завъртят. Има няколко катастрофи, на които съм ставал свидетел и най-вероятно в това е била причината, казва човекът, направил снимките.
 
Риск от катастрофи крие и засиленият трафик през село Студена. Много шофьори пренебрегват препоръката да минават за Кулата през Радомир и съкращават пъгя, пресичайки по главната улица на Студена. Освен леки автомобили по скъсения маршрут се движат и много автобуси . Масово не се спазва ограничението за скоростта.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.