iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани разграбиха първите кренвирши от "Стара планина"

Клиенти разграбиха за часове кренвиршите и надениците  "Стара планина" в Перник. Търговците плахо заредиха малки количества, опасявайки се, че цените ще стреснат купувачите.
 
"Всичко изкупиха, дори аз не успях да отнеса у дома да опитаме", оплака се продавачка в местен магазин пред "Стандарт". Дълго очакваната стока се появи по бакалиите в града в петък. До късния следобед не бе останало нито едно парченце от "истинските" продукти. Първите месни артикули са произведени от "Майстор Цветко". Засега фирмата е единствената, която е предложила марката по новия стандарт на супермаркетите с директна доставка.
 
Килограмът кренвирши се появи по витрините със солена цена от 9,90 лева килото. 11 лева пък е килограм наденица. 9,90 лв. е килограмът и на салам "Камчия". Той се предлага в опаковка от 300 грама, струваща 2,90 лв. В горната част на етикетите има щампа "Стара планина" с уточнение, че продуктът съдържа месо, обясниха продавачките.
 
Предложиха ми новите колбаси още в сряда, но не посмях да заредя. Изчаках да дойде петък, защото през уикенда имаме по-голям оборот, разказа собственичка на квартална бакалия в Перник. Опасенията й, че стоката ще залежи, защото е скъпа, не се оправдали. Не очаквах да се свършат толкова бързо, чуди се търговката.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.