iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разкрития: Драгановеца заробвал фолкпевици!

В бели робини превърнал няколко наши фолпевици известният пернишки бос Стоян Кръстев-Драгановеца, пише електронното издание razkritia.com.
 
В баровското му имение „Райски кът" до яз. „Пчелина" са пели безплатно и под заплаха не един и двама изпълнители, които обаче не си признават, защото се страхуват за живота си.
 
Стоян Драгановеца стана известен с това, че държи в робство 4-ма пастири, които се грижат за кравите му в с. Витановци. Босът решил, че няма да им плаща, а ще ги научи на порядките от робовладелческия строй.
 
Запознати с пернишкия ъндърграунд твърдят, че Драгановеца отдавна имал навика да взема хора в плен. Няколко фолкпевици са пели в заведението му безплатно до зори под заплаха за живота си. Един от най-фрапиращите случаи е с певицата Тони Дачева, която признава за това с половин уста. Ветеранката във фолка е отвлечена през 2005 г. С още няколко колежки пее цяла вечер на компанията на Драгановеца. На следващия ден, все още пиян, той й казва, че остава в ресторанта му да пее до второ нареждане. Изпълнителката успява да се обади на приятеля си Найден Милков, основател на някогашната „Първа частна милиция". Той вдига тревога и полицаите успяват да измъкнат певицата.
„Не искам да си спомням за тези неприятни моменти. Накрая се оказа, че той е невинен, а аз, жертвата, съм виновна" - споделя с болка Тони Дачева.Истории за отнета от Драгановеца свобода разказват и други певици, които нямат куража обаче да застанат с имената си.„На никого не му е приятно да си спомня подобни истории. Искаше да пеем по 24 часа без почивка. Ако решиш да си тръгнеш, започваше да гледа лошо и да заплашва" - споделя фолкизпълнителка.

Вземане-даване с Драгановеца имал и Сашо Роман, който заради дълг към пернишкия бос бил принуден да пее на ангария няколко седмици. Изпълнителят на „Мой ангеле" бил принуждаван да пее в 6 часа сутринта на плажа край Перник. Години след тази случка ромският славей не иска да си спомня за това./ /razkritia.com

На снимката: Тони Дачева
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.