iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Райко Кръвта замесен в разстрела на Жоро Илиев

Босът на ВИС-2 Жоро Илиев е гръмнат с пушка на Райко Кръвта. Пернишкият висаджия е участвал в заговора за убийството, разкрива в-к „Уикенд". Васил Арарски бе ликвидиран до хотел Струма в Перник месец и половина след смъртта на Илиев.
Приживе Райко Кръвта бил в немилост пред Главния на ВИС-2, тъй като босът го подозирал в участие в убийството на благоевградския лихвар Васил Горчев-Кьоравия.
Според ченгетата именно Райко Кръвта осигурява на украинеца Олег Ищенко немска пушка „Аншуц" със снайперова оптика. На 25 август 2005 година, около 23,30 ч. килърът праща два бързи куршума по мишената си преди заведението „Буда Бар" на Слънчев бряг. Единият куршум улучва Жоро Илиев в главата, а другият влиза отляво в гръдния му кош, троши две ребра и се чупи на няколко парчета. Едно от тях разкъсва артерията му до сърцето и босът на ВИС-2 издъхва от вътрешен кръвоизлив само няколко минути след покушението.
Снайперистът, които праща два куршума по целта си, умира само седмица след изпълнението на мократа поръчка, разказва сайтът „Разкрития". Трупът на килъра Олег е намерен във Варненския залив от ветроходци на 4 септември, 2005 г. - десетина дни след убийството на Главния. Тялото на 190-сантиметровия украинец е омотано във верига, захваната с болтове, и скрепена за 50-килограмов камък. Лицето на наемника е изцяло обезобразено, а пръстите му са отрязани, за да не могат да се вземат отпечатъци за ДНК-профила.
След цели 18 месеца разследващите научават подробности за самоличността на премахнатия килър. Информатор от ъндърграунда подшушнал на ченгетата, че трупът на удавения наемник е на украинеца Олег Ищенко. Той влязъл в България през есента на 2004 г. с фалшив полски паспорт, тъй като е издирван в родината си за други престъпления.
И до днес има няколко версии кой е поръчал на Ищенко убийството на Жоро Илиев. Според едни поръчката идва от хора под Главния в самата структура на ВИС-2. Други твърдят, че Илиев е премахнат от босовете на СИК Маргините. Има и немалко хора, които са убедени, че мафиотът е очистен от родните служби за сигурност, тъй като се е превърнал в компромат за приемането на страната ни в ЕС.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.