iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Риболовци недоволстват от концесионер

Риболовци недоволстват от концесионерите на язовира в Долна Диканя. Преди време тука беше най-хубаво и за плаж и за ловене на риба, казват любителите на неделни излети. Виждало се дъното. Било бъкано с толстолоб и той прочиствал водата. Сега по думите на риболовците било пълно с жабурняк и водорасли. Според тях водоема бил източван, а рибата изловена и за ново зарибяване никой не мислел.
 
Язовирът се е превърнал в блато, водата е мътна и рибата не кълве. По чудо може да се хване някое костурче или уклейка, а имаше клен и морунаж, съжаляват разочарованите рибари.
Проблемът на язовира е, че взимат 5 лв. на пръчка, без обясние за какво даваш тази пари при положение, че не е пускана риба там може би никога, а е пълно с хора ползващи водоема за плаж.
 
За първи път виждам да си платиш да ловиш риба и буквално на 4-5 метра от теб да е пълно с хора който пляскат с пояси топки и всякакви неща присъщо за плажа на морето, това пък разказват други рибари за същия водоем.
 
Ако ви се ходи там вземете си бански, скара и всичко необходимо за хубав пикник, но не взимайте въдици, съветват те колегите си по страст.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.