iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките социалисти безмилостно разкритикуваха управлението на ГЕРБ

Пернишките социалисти критикуваха управлението на ГЕРБ на пленум днес. Анализът на действията на кабинета „Борисов" бе първа точка на състоялото се тази вечер разширено заседание  на Общинския съвет на БСП в Перник.
Местният лидер Ненко Темелков ги окачестви като агресивна некомпетентност. Цитирайки Виенския икономически институт,  той убедено посочи, че управлението на правителството е причина за тежката икономическа криза в България.
 
Речта на Темелков бе пълна с негативи спрямо ГЕРБ. Нямаше област от обществения живот, за която ГЕРБ да не беше виновен. Единственият плюс, който социалистите признаха на върлия си противник, бе ускореното строителство на автомагистрала „Люлин". Тук обаче червените също отметнаха кусур и той бе създаденото неудобство от пренасочения през Радомир трафик.
 
Не бе забравен и фактът, че ГЕРБ не подкрепи кампанията против ГМО. Всички черни факти, които можеше да бъдат извадени на показ, бяха извадени.
 
Изводът който БСП в Перник направи бе, че страната се управлява от некомпетентно правителство. Същевременно социалистите са самопотупаха по рамото с думите: „Една година България оцелява благодарение на БСП" и подчертаха, че това става благодарение на фискалния резерв от 8 милиарда, оставен от кабинета „Станишев".
 
Стигна се и дотам разпалени социалисти да предлагат от Перник да тръгнат митинги и протести против политиката, водена от сегашното правителство, в които да увлекат цялата общественост.
 
Показвайки, че са здрава опозиция, червените се самонадъхваха. Показателен беше фактът, че по време на изказванията д-р Симеон Василев направи забележка на залата, че темата за управлението на ГЕРБ някак си се заобикаля и никой не ще да критикува правителството.
 
Социалистите предрекоха, че вероятно ще има нова актуализация на държавния бюджет до края на тази година.
 
Като основна политическа задача пернишката БСП определи успешното завършване на управлението на областно ниво, там, където управляват червените.
 
В стратегията им залегнаха и ежеседмични изяви в медиите. Социалистите започват здрава и сериозна подготовка за предстоящите избори. Столетницата ще очертае вариантите за коалиране във всяко населено място.
 
Соцпленумът прие основните партийни организации да имат електронен регистър.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.