iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


14-годишна бразилка е висока 206 см

14-годишната бразилка Елисани Силва е висока 206 сантиметра, което я прави една от най-високите тийнейджърки на планетата.
 
Смята се, че екстремната височина на момичето е следствие на рядко заболяване. Въпреки това изследвания не са й правени, защото родителите няма как да си го позволят.
 
Елисани разказва пред местната телевизия в щата Пара, че не може да ходи заедно със съучениците си на училище, просто защото не може да се качи в автобуса. "Трудно е, когато съм извън нас. Постоянно се удрям в стърчащи клони, много е объркващо", признава Елисани.
 
14-годишното бразилско момиче живее в малка къща, заедно със сестра си, брат си, майка си Ана-Мария Силва и доведения си баща Луис Хорхе."Искам от нея да спре да расте, за да бъде като останалите момичета, защото знам колко странно се чувства. Понякога иска да е като тях", казва Ана-Мария Силва.
 
Медицински експерти, които не знаят задълбочено състоянието на Елисани, са на мнение, че момичето може да има проблеми със здравето. Според тях 14-годишното момиче може да боледува от гигантизъм.
 
"Вероятно се появяват някакви симптоми, като главоболие например, проблеми със зрението, с дишането и др. Това може да й навреди много и дори да се стигне до смърт", смята експерт в областта.
 
Той смята още, че ако растежа не бъде овладян, 14-годишната Елисани ще продължи да се издължава с по 15 см на година. Нормалните деца на тази възраст растат три пъти по-бавно.
 
Иначе Елисани се надява чрез височината си да пробие на модния подиум. "Много искам да стана модел", признава тя./"Всеки ден"/
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.