iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Информация за дезинформирани социалисти

Информация за дезинформирани социалисти

Народният представител от ГЕРБ Петър Петров коментира пред репортер на iPernik критиките на пернишките социалисти към политиката на правителството.
 
Не е нужно, човек да е чул или прочел всичко за случилото се на форума на социалистите в Перник. Достатъчна е само онази реплика на д-р Симеон Василев, с която прави забележка на съпартийците си, че никой не ще да критикува правителството. Тя казва всичко.
 
Тук бих могъл да завърша коментара си, тъй като горният бисер е достатъчно красноречив: редовите социалисти няма какво да кажат, което, обаче, не се връзва с целта на деловия президиум - да се представи ситуацията в страната като апокалипсис. И започва надъхването...
 
Впрочем опитите да се представя положението в страната, като пред края на света са толкова хилави и не на място, че будят само снизходителни усмивки, защото всеки средно интелигентен човек долавя в тези опити отчаянието, налегнало червената партия по отношение на светлото й бъдеще.
 
Какво да кажат социалистите в залата, когато:
 
През юни Ръководителят на мисията на Международния валутен фонд за България и Румъния Бас Бакер похвали стабилността на българската банкова система и заяви, че България се е справила много по-добре от други страни в региона що се отнася до мерките за борба с кризата.
 
През юли най-сериозното финансово издание в света „Уолстрийт джърнъл" написа, че икономиката на България се стабилизира, след последиците от настоящата финансова криза. Пак в същия месец ЕК публикува годишния си доклад в който за първи път страната ни получава положителна оценка.
 
А през август шефът на Световната банка похвали България пред Брюксел.
 
Междувременно трите най-големи рейтингови агенции Standard & Poor`s (на 26 юли), Fitch (на 19 т. м.) и Moody's (днес, 31 август) потвърдиха кредитния си рейтинг на България с положителна перспектива, във време в което другите държави в ЕС получават понижаване.
 
Впрочем, на онези, на които се пробутва приказката за позицията на Виенския икономически институт, бих препоръчал да се замислят над следното случайно съвпадение: PR компанията, която преди време „спечели" поръчката да хвали правителството на Станишев (кавичките са заради факта, че спечелването стана, чрез фирмата PR Media на особено близката на бившия премиер Моника Йосифова) е също Виенска: Dr. Hochegger Kommunikationsberatung Gesellschaft m.b.H.
 
Не мога да се въздържа да не направя коментар и на още три скъпоценни камъчета:
 
Управлението на правителството било причина за тежката икономическа криза. Това, че кризата е световна и че само преди година Станишевци обясняваха, как тя идва отвън се пропуска, явно с надеждата народът да е толкова малоумен, та да се хване на безмислицата.
 
ГЕРБ не подкрепил кампанията против ГМО. Какво да я подкрепя? ГЕРБ просто прие закон с който ги забрани
 
България оцелявала една година благодарение на БСП. Да, тук са прави. Бих казал, дори, че по този въпрос социалистите са твърде скромни. България се бори за оцеляване от доста години насам, благодарение на натвореното от тях.
 
Петър Петров
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.