iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва новият политически сезон

От днес започва новият политически сезон. За първи път след лятна ваканция ще заседават и правителството, и парламентът.
 
На първото си заседание кабинетът ще обсъжда наредба за организиране на целодневния престой в училище на първокласниците и изплащането на парични награди на пожарникарите, гасили огъня в Русия.
В дневния ред е и уреждането на собствеността на зала „Панорама" в Перник, която ще бъде предоставена за стопанисване на община Перник. Досега залата, в която заседава Общинския съвет на Перник и се провеждат много обществени-политически събития беше публична държавна собственост.
 
Депутатите започват сесията си с гласуване на данък върху застрахователните премии, което е част от антикризисните мерки на правителството. Още в началото на политическия сезон БСП ще започне консултации с парламентарните групи за вот на недоверие към кабинета.
 
След едномесечната си ваканция народните избраници традиционно ще влязат в освежена сграда. Сериозни ремонти не са правени. Единствената новост са тоалетните за инвалиди и разширената зона за работа на журналистите.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.