iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството предостави на Община Перник зала Панорама

Министерски съвет на заседание днес взе решение Община Перник да получи собствеността върху пленарната зала „Панорама", която се ползва за заседанията на Общинския съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Зала "Панорама"  се намира на партерния етаж на 14-етажната административна сграда на пл. „Св. Иван Рилски" №1б. По документи е с площ 252 кв. м.
 
До момента залата беше публична държавна собственост. Още в края на януари общинските съветници в Перник единодушно решиха, че са съгласни залата, в която заседават, да бъде безвъзмездно придобита от Община Перник. Пет дни преди това при посещение в Перник на премиера Бойко Борисов темата беше обсъдена с него и той даде карт бланш държавата да отстъпи залата на общината безвъзмездно.
 
Своевременно свое мотивирано становище за прехвърлянето беше изготвено и от областния управител Иво Петров, но явно то пропътува дълго в коридорите на властта.
 
Неизясненият статут на залата пречеше на местната общинска управа да инвестира в ремонт, преустройство и да я оборудва със съвременна техника. Сега след придобиването на собствеността, ОбС следва да обяви имота за публична общинска собственост.
 
Някога залата е била собственост на Окръжният комитет на БКП. Веднага след промените за две години беше превърната в действащо кино. И до момента в нея може да се прожектират филми. Там се провеждат и голяма част от важните за града обществено политически събитияе
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.