iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват готовността на училища и детски градини за 15 септември в Перник

Две седмици преди началото на новата учебна година в Перник започнаха проверки по училища и детски градини. Инспектира се готовността им за посрещането на учениците, съобщи началникът на отдел "Образование" в обшинската администрация Евелина Любомирова.
Два дни нарочно сформирана общинска комисия обикаля учебните заведения и детски заведения и проверява състоянието на сградния фонд. Инспектира се какъв е контролът на входа и изхода за учениците, обезопасени ли са школските заведения, разположени в близост до път и какво е състоянието на училищните дворове.
На контрол са подложени задължителната училищна документация, както и правилата за прием на деца, правилата за работа и за вътрешния ред.
Обобщените резултати от проверката ще бъдат гоотови на 10- септември. За тогава е насрочено съвещание с школските директори.
За първи път тази година в единните стандарти за издръжка на един ученик има предвидени минимални средства за ремонти. За дете училищата са получили по 23 лева. Средствата се харчат по преценка та школското ръководство.
Като цяло училищата в общината ефективно използват заложените пари за обновителни дейности и усилено се готвят за началото на учебната година, каза Евелина Любомирова.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.