iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МГЕРБ иска Национален младежки форум без тайни замисли

МГЕРБ иска  Национален младежки форум без тайни замисли

Младежката организация на партия ГЕРБ ще продължи да работи за каузата „Национален младежки форум" (НМФ), но вече извън Инициативния комитет. Причина за това е подозрението, че младежкото представителство може да бъде използвано за обслужване на нечисти партийни интереси.
Още на 21 юли 2010 г. с писмо до Инициативен комитет (ИК) по създаване на Национален младежки форум МГЕРБ изрази своите притеснения и колебания по повод процеса по учредяване на НМФ, започнал през март 2010.
МГЕРБ подкрепя създаването на младежко представителство в България и работеше активно в ИК с политически и кадрови ресурс от самото начало.
 
Според тях изключително важен момент е това, че енергията на младите хора е събрана и е достигнала момента да се говори за реална и структурирана младежка политика.
Младежите от ГЕРБ обаче настояват тази енергия да бъде насочена в правилната посока и да се съсредоточи в една работеща структура, в която основната цел да бъде - диалогично да се градят политики.
Именно в тази насока МГЕРБ многократно е изразявала опасенията си, както към самата структура, така и към това, че младежкото представителство може да бъде използвано за обслужване на частни партийни интереси. Съмненията на организацията се потвъдиха, когато те бяха изразени, както от неправителствени, така и от други политически организации.
От МГЕРБ ще продължат да подкрепят идеята за създаване на НМФ, на засега се оттеглят от Инициативния комитет по създаването му. Одобряват идеята националният младежки орган да бъде регламентиран със закон за младежта и имат готовност за участие в конструктивен диалог по въпросите на младежката политика.
Младите в ГЕРБ полагат усилия за функциониращо представителство на младите хора в България, което да бъде генератор на креативни идеи и да работи за развитието на секторната младежка политика.
 
На снимката: Народният представител Моника Панайотова - председател на МГЕРБ в разговор с депутата от Перник Владислав Димитров и популярния пернишки ГЕРБ-ер Пламен Борисов. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.