iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сами-М пусна на пазара първите продукти с марката Стара планина

Първите продукти с марката „Стара планина" на пернишката месопреработвателна фабрика „Сами-М" от вчера са на пазара. Компанията спази обещанието си и на 1-ви септември зареди фирмените си магазини и няколко други търговски обекта с кайми, кюфтета и кебапчета по новите стандарти.
 
Не закъсняха и отзивите на първите клиенти. „Купих си кайма „Стара планина" и направих кюфтетата. И ароматът, и вкусът в устата са като от детските спомени", сподели възрастна дама, дошла в магазина на фирмата на централния пазар в Перник.
 
Опаковката също е „ретро". Преобладаващото бежово спомня някогашната амбалажна хартия и така носталгаята по продуктите на някогашните „Родопи" е напълно задоволена.
 
От фабриката вчера са излезли около 1 тон от новите продукти. Процедурата по съгласуването им е напълно приключена пред ДВСК.
 
Сами-М ще произвежда три вида кайма - свинска и смес в класическа опаковка и една - в тарелка. Ще прави още готови кебапчета и кюфтета, кърначета и сурова наденица все с марката „Стара планина".
 
Цените не се променят съществено, защото и досега продуктите на фабриката са били близки по стандарт до нововъведения. От новите продукти са извадени само някои примеси, между които и боята, затова каймата не е силно розова. Макар и досега оцветителят да е бил най-качествения в света, вече няма да се прилага, независимо, че е наложен заради вкуса на потребителя и е от естествен, а не от химически произход, обясниха от фабриката.
 
Каймата стига до потребителя на цена 7 лв. Кебапчетата и кюфтетата са по 7,50 за килограм или по 45 ст. за бройка, при старите 40 ст. Цените не са много по-високи от тези на традиционните продукти на фирмата.
 
При заготовките от месо на етикета присъства задължително всичко, което се влага в тях, така че купувачът може сам да прецени разликите в старите и новите продукти на пернишката фабрика, уточниха технолозите. / Градски вестник
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.