iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца нагъват само хляб, отказват готвено

Деца се хранят само хляб и не искат готвена храна, алармират детски учителки в Перник. В забавачките много от хлапетата не докосвали манджите, а нагъвали само филиите хляб.
 
Менюто е разнообразно, съобразено е със здравословното хранене, но децата упорито отказват дори да опитат сготвеното, обясняват педагозите.
 
Майки също споделяли, че и у дома децата не посягали към готвеното, а предпочитат чипсове, царевични пръчици и вафли.
 
Причината била не в липсата на апетит или вкусовите качествена на храната, а защото малчуганите нямали хранителни навици, смятат специалисти.
 
Често майки вместо да хранят децата си с лъжичка просто пробиват по-голям отвор на биберона. Така децата не придобиват хранителни навици и тръгват на детска градина без да знаят как се държат вилицата и лъжицата.
 
Специалистите са категорични, че от правилното хранене в най- ранна възраст зависи растежа, здравето и правилното развитие на подрастващите. Те подражават на възрастните и възрастта от 3 до 7 г. била най- подходящото време, за да привикнат на здравословен модел на хранене.
 
Наскоро изследване на екип от британския университета в Саутхемптън установи, че бебетата, които се захранват със здравословна домашна храна, израстват по-слаби и стройни, с по-малко тлъстини и по-добра телесна структура.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.