iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лятото се връща в неделя

Хвърляме якетата в неделя, лятото се завръща, обещаха синоптиците. Събота идва с облаци и кратки превалявания, но от неделя живакът в термометрите ще скочи.
През нощта облачността от югозапад ще се увеличава и утре ще бъде променлива, до значителна. На места ще превали слаб дъжд, но по-значителни превалявания са възможни над и около планините на Югозападнана България - Рило-Родопската област и Западна Стара планина. Температурите слабо ще се понижат и ще са в интервала 21-26 градуса.
В неделя ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Температурите ще се повишат и отново ще бъдат от 23 до 28 градуса. През по-голямата част от следващата седмица времето ще бъде топло, слънчево или с временни увеличения на облачността, като последната ще бъде предимно средна и висока. Вероятността за превалявания е малка. Температурите ще бъдат около и малко над обичайните за сезона, от 24 до 29, към средата на седмицата на места в низините и до 30-31.
В планините утре ще бъде хладно и облачно, със слаби превалявания от краткотраен дъжд. На 1200 метра надморска височина температурата ще бъде около 11 градуса. През останалите почивни дни ще се затопли до 18-19 градуса. Облачността ще бъде променлива, а вероятността за превалявания -по-малка.
На морето ще бъде топло, с температури 26-27 градуса утре, а в неделя и понеделник с градус-два по-топло. Утре вечер и в неделя в часовете преди пладне там ще превали дъжд, но в началото на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време, с временни увеличения на облачността. /dir.bg/
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.