iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАЦИОНАЛНО ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДУХА И ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА

НАЦИОНАЛНО ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДУХА И ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА

Националното литийно шествие „ Образование на духа и доброто бъдеще на нашите деца" ще се проведе на 24 септември 2010 г. в София.
 
Шествието е посветено на духовно-нравственото израстване на децата в България, за въвеждане на задължително обучение и възпитание по Религия-Православие в българското училище и детска градина.
 
То започва в 12,00 ч. от площада пред официалния вход на НДК и ще има следния маршрут: НДК - бул. „Витоша" - пл. „Св. Неделя" - Министерство на образованието, младежта и науката - Президентство - Министерски съвет - бул. „Руски" - Народно събрание - пл. „Св. Александър Невски".
 
Шествието ще бъде увенчано с молебен и песенен концерт пред храм-паметника „Св. Александър Невски" и с внасяне на петиция в Народното събрание и Министерския съвет на Република България с настоятелно искане за въвеждане на Религия-Православие като редовен учебен предмет в българското училище и като образователно направление в детската градина.
 
Свещенослужителите от област Перник и Духовният обществен съвет приканват перничани да се включат в Националното литийно шествие Създава се и местен Инициативен комитет за организирано участие на региона в литията, за председател на който е поканен областният управител Иво Петров.
 
Предварително записване за организирано участие в шествието се прави в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски" .
 
В тази всебългарска проява са призовани да участват духовниците и миряните от всички епархии на Българската православна църква, както и всички граждани, които милеят за доброто възпитание и благословеното бъдеще на нашите деца.
 
След многократно събираните граждански подписи, този път инициативата е на Църквата, която е решена с подкрепата на будното гражданство, да настоява пред българското правителство да съдейства за необходимото въвеждане на предмета „Религия-Православие" като задължителен.
 
Чрез образоването на духа и облагородяването на сърцата на подрастващите духовната криза, в която е изпаднало обществото ни, ще бъде най-после преодоляна и заместена от едно ново възраждане на ценностите и възвишената духовна култура на народа ни, призовават духовниците
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.