iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Безплатен влак за вековния юбилей на ж.п.линията Перник - Кюстендил

На 26 юни ще се движи безплатен влак и конкурс за детска рисунка във връзка със 100-годишнина от първата жп линия Перник - Радомир - Кюстендил са новите инициативи, които бяха обсъдени на втора среща на създадения за целта инициативен комитет в южния град. Освен това по места в общините ще се организират и тържества с участието на самодейни състави. Домакин на проявата бе ръководството на Регионалния исторически музей в Кюстендил.
Определена е и датата на проявите - 26 юли, която е историческа и специално подбрана, уточни директорът на музея Валентин Дебочички. На обсъждането присъстваха представители на железопътна инфраструктура и от Общинска администрация в Радомир.Представител на "Пътнически превози" Генчо Марков обясни, че около 100 000 лева са предвидени за честванията. Финансовият ресурс ще бъде вложен за подобряване инфраструктурите на гарите по линията и други инициатива като разпространение на информационни материали и флаери.
Предвижданият безплатен влак ще пристигне в 12.50 часа. Официалните чествания са предвидени на жп гара Кюстендил.В Пернишко за вековния юбилей също вървят усилении дейности. Ремонтират се повечето гари по железопътната отсечка. Най-сериозни са те на гара Земен, която за празника ще има напълно нов вид.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.