iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сърбите идват в пернишко без визи

До един месец България и Сърбия ще подпишат споразумение за свободен граничен трафик на хора в 30-километровата зона от двете страни на българо-сръбската граница. Това съобщи вътрешният министър Михаил Миков на съвместната пресконференция, дадена заедно с колегите му от Сърбия и Румъния - Ивица Дачич и Дан Ника, която се проведе вчера във Видин.
Министрите на вътрешните работи на трите страни оцениха високо полицейското сътрудничество в региона. С подписването на две междуправителствени българо-румънски споразумения - за изграждане и работа на съвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество и за трансгранично полицейско сътрудничество по наказателно-правни въпроси, и с подписана тристранна декларация завърши срещата във Видин.
Тримата вътрешни министри инициираха създаването на територията на България на съвместен контактен център на трите държави за улесняване на обмена на данни по отношение на граничния контрол и легалната миграция по река Дунав.
Министрите Михаил Миков, Дан Ника и Ивица Дачич са категорични, че мястото на Балканите в сътрудничеството в областта на сигурността в Европа е от изключителна важност. В това отношение разширеното пространство, което се създава в региона на свобода, сигурност и правосъдие, е гарант именно за мира в региона.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.