iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът Янакиева награди дейци на просветата и културата

Кметът Янакиева награди дейци на просветата и културата

В навечерието на празника на славянската писменост и на българската просвета и култура, на тържествена церемония в Двореца на културата най-достойните дейци на образованието и културата в Перник получиха своите специални отличия на традиционната среща на кмета на Община Перник Росица Янакиева. Общо 80 бяха наградените тази година. От тях 50 бяха преподаватели в училищата от цялата община, на които лично кметът Росица Янакиева връчи диплом за личен принос и заслуги в образованието. Още 25 пернишки културни дейци и журналисти бяха наградени с диплом за принос в областта на културата.
 
Със специални плакети в навечерието на 24 май бяха удостоени директорката на детска градина \"Миньорче\" Ахинора Куманова, директорът на ПТГ \"Юрий Гагарин\" Иван Попов и директорката на ГПЧЕ \"Симеон Радев\" Теменужка Аначкова.По повод 50-годишния юбилей и за принос в областта на културата с плакет бе награден ансамбъл \"Граовска младост\", който тази година стана на половин век. Плакети получиха и общинския драматичен театър „Боян дановски\" заради неговата 90-годишнина и Обединената школа по изкуства към Двореца на културата, която има вече 55 години история. Сред отличените бе и председателят на читалище „Просвета\" в кв.Църква Борис Велинов заради личния му принос в областта на културата.
 
Началникът на РИО на МОН в Перник инж.Ваня Коконова връчи тазгодишните почетни отличия на Министерството на образованието и науката на петима учители - Валентин Андонов, учител по практика в ПГТС \"Архитект Йордан Миланов\", инж. Валя Цветкова, учител по професионална подготовка в ТПГ \"Мария Кюри\", Елза Драгомирова, помощник директор в ОУ \"Св.Иван Рилски\", Иванка Славова, учител по математика в ПТГ \"Ю.Гагарин\" и Катя Сабадошева, учител по математика в ОУ \"Св.Иван Рилски\".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.