iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Корозия на тръбите е причина за аварията в ТЕЦ "Република"

Корозия на тръбите на един от парогенераторите на котелния цех на ТЕЦ „Република\" в Перник е причината за замърсяването на въздуха.
 
Това съобщи Аделина Стоянова, главен експерт по опазване чистотата на атмосферния въздух в районната екоинспекция в Перник.
 
Тя уточни, че няма превишаване на фините прахови частици във въздуха.
 
\"Констатираме, че в момента в централата работи само парогенератор номер едно. Това е парогенератор, който не следва да работи в централата. Парогенератор пет, който има разрешение за работа в централата, е изведен от експлоатация поради аварийна ситуация.
 
Неорганизирани прахови емисии се отделят от корпуса на котелен цех. Тъй като има корозия на тръбите от парогенератор едно и тези прахови емисии, които се отделят в следствие работата на котела не се изпускат организирано през комина, който изграден на централата.
 
Парогенератор едно е включен с разрешение на централата, тъй като града ще остане без топла вода. Ще има санкции на „Топлофикация\" за това, че не е уведомила РИОС-а в Перник и предписания в момента сме дали с цел намаляване на тези неорганизирани прахови емисии,\" обясни Стоянова.
Припомняме, че в изборния ден пелена от прах обгърна  квартал ите \"Тева\" и Мошино.
 
Замърсяването дойде от ТЕЦ \"Република\" и бе видимо и с невъоръжено око. Прахта излизаше директно от покрива на централата и затрупа близките жилищни блокове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.