iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ВиК разплака селските кметове, общината решава проблема като кърти градските фонтани

За нарушено водоснабдяване сигнализираха кметовете от община Перник на редовната среща, която се проведе вчера. Въпросът беше поставен от кмета на Драгичево Росица Стоянова. Тя се оплака, че от близо две седмици жителите на махала Калиница, около тридесетина къщи, получават вода за по 1-2 часа в денонощие и толкова. Местните хора подозират, че проблема е свързан с ваканционното селище Делта хил.От недостиг на вода се оплакаха и кметовете на Рударци и Бела вода.Кметовете недоволстваха, че \"В и К\" не възстановява бързо разкопаните след авария улици.
 
Подобни проблеми не са приоритет само на пернишките села. ВиК копае и не възстановява навсякъде из града. И това само там, където не оставя с дни да тече вода по улицата за сметка на данъкоплатците. В същото време община Перник има солидно дялово участие в дружеството, което обаче е оставено без абсолютно никакъв контрол и надзор. Въпреки проблемите, които се споменават от страна на ръководството на ВиК, не се изнася информация за функционирането на каквато и да било оздравителна програма с цел намаляване на загубите. Истината е, че основните длъжнице на ВиК не са гражданите, които директорът Каменов набеждава, а корпоративните клиенти - заводи и предприятия в региона, които имат огромни дългове. Неизчистени са сметките и финансовите отношения и с община Перник. Явно заради това общината тръгва от далеч да решава проблемите на градското водоснабдяване като кърти централните градски фонтани на пл. Кракра, , заради прекомерната употреба на вода, ремонтирани със стотици хиляди левове едва преди година-две. Дали няма да се похарчат повече пари по ремонта им, от колкото ще бъдат спестени от вода и не е ли по-добре да се упражнява по-строг контрол върху водоснабдителното дружество, в което общината има участие, за намаляване на загубите на вода и харчовете, остават въпроси без отговори.
 
Със сигурност къртовската дейност, която цари около шадраванчетата на пл. Кракра и пред Двореца на културата няма да реши проблемите на селските кметове. Ще бъдат решени обаче финансовите проблеми на някоя фирма...
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.