iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдят полицай, убил племенника си при самозащита

Съдят полицай, убил племенника си при самозащита

Пернишки окръжен съд даде ход на новото дело срещу бившия полицай Евстати Панев за убийството на племенника му Николай Александров-Ники Пора, предаде \"Фокус\".
Пора, който бе сред най-известните рецидивисти, прочул се с десетките си опити за самоубийство, включително и от последния етаж на Съдебната палата в Перник.
На 21 октомври 2007 г. чичо му Евстати Панев го простреля фатално при самозащита, след като Николай Александров го нападна с брадва.След изслушване на съдебно-медицинската и съдебно-психиатричната експертиза за Александров и подробния разказ за деня на убийството на експолицая, днес процесът бе насрочен за втората половина на септември с разпит на нови свидетели.След повдигнато и отхвърлено обвинение за убийство, извършено от раздразнение, на предишна инстанция 62-годишният Панев бе признат за виновен за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна самоотбрана.
Родителите на убития Николай Александров обжалваха присъдата заради допуснати процесуални нарушения и Софийският апелативен съд върна делото за ново разглеждане от нов съдебен състав на Окръжния съд в Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.