iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Къде изчезнаха 2,85 млн. евро за видеонаблюдение в Перник?

Преди година, местната администрация оповести, че започва работата по проект за цялостно видеонаблюдение на най-възловите кръстовища и централната градска част на града. Стойността на проекта беше закована на 2 850 000 евро.
 
Беше съобщено, че системата за наблюдение ще следи трафика в Перник. Тя щеше да даде възможност да бъдат издирени моторни превозни средства чрез разпознаване на регистрационни номера, щяха да се проследяват лица от криминалния контингент, както и нарушители на обществения ред.
 
Проектът беше оповостен за реализация на три фази. Нито една от тях не е започнала повече от 15 месеца по-късно, сочи проверка на iPernik. Финансирането, идващо от общинския бюджет по думите на общинското ръководство, трябваше да бъде допълнено с пари от държавния бюджет, но перничани не видяха подобно видео-наблюдение. Нито видео-наблюдението видя перничани... Парите по проекта също не бяха засечени и от перничани, и от камерите.
 
iPernik  ще изиска информация и публичност за това какво е станало с проекта и неговото финансиране от страна на община Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.