iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от Брезник разиграват управление на фирми

Единадесетокласници от Техническата професионална гимнази по селско стопанство в Брезник влязоха в ролята на създатели и административни ръководители на фирми. Така те показаха какво са научили в часовете по икономика на предприятието.
В рамките на проекта учениците от паралелката по икономика са разделени на групи, представляващи управленски екипи на фирмата, която биха искали да създадат. Младежкото въображение ражда идеите за предприятия за производство на спиртни напитки, презервативи, официални облекла и бельо, а също така и за продажба на мотоциклети. Всяко едно от въобраемите АД-та и ООД-та е кръстено с име, съответстващо на предмета на бъдещета му дейност. Производителят на алкохол е нарекъл фирмата си „Руски стандарт\", този на презервативи - „Нощен ездач\", \"Принцес\" се казва предприятието на мераклията да прави бельо и официални дрехи. Работният проект включва поредица от дискусии за структурирането на предприятието, неговия капитал и активи, необходимия му персонал, евентуалните инвестиции и маркетин-говата стратегия на фирмата.
Младите хора заявиха, че са научили колко важно е да могат да разчитат на своите съдружници и колко трудно е да създадеш фирма от нищото, а после да я ръководиш успешно. И да имаш печалба, а работниците ти да получават достойни заплати.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.