iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките ветеринари на протест - няма да лекуват животните

Ветеринарите ще спрат да ваксинират животните в страната от другата седмица, ако аграрното министерство продължи да бави парите по държавната програма за профилактика, предупреди шефът на ветеринарния съюз д-р Трифон Цветанов.
18 милиона лева за цялата 2009 година са обещали от земеделското ведомство на лекарите. Малко над 3 милиона от парите е трябвало да постъпят в сметките на ветеринарите в срок до 20 април. До днес обаче дадените средства са едва 1 039 000 лева, увери д-р Цветанов.
«Ако не ни изплащат навреме по-малките суми, на какво да се надяваме за по-големите към края на годината\", попита той. Със затруднения в бюджета се оправдаха за забавянето от министерството на земеделието и храните. Оттам обещаха да преведат още 1 милион лева до края на юни.
Ветеринарите ще спрат да ваксинират животните срещу бяс, антракс, туберкулоза и други заболявания, както и да издават документи и свидетелства на фермерите, ако до края на тази седмица не получат обещаните пари от ветеринарно-медицинската служба.
Засега стачна готовност са потвърдили ветеринарите от Перник, Варна, Добрич и Враца.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.