iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАП погва собствениците на "Бентли", перничанин сред "късметлиите"

НАП погва собствениците на "Бентли", перничанин сред "късметлиите"

Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на 105 българи, които притежават или са закупили на лизинг луксозни автомобили „Бентли\". Сред \"късметлиите\" да притежават кола от тази марка, чиито цени са над 300 000 лева, е и известен пернишки бизнесмен, занимаващ се с търговия на метали. Благодарение на черното си лъскаво Бентли, което често събира погледите на минувачи в центъра на града ни, сега той ще трябва да дава обяснения за доходите си, за разлика от други \"добре облечени\" перничани с лимузини \"Майбах\", ферарита и поршета.
 
В хода на проверките на собствениците на луксозните автомобили органите по приходите ще установят източниците на средства за придобиването им, начина на плащане по осъществените сделки, както и тяхното осчетоводяване и начисляването на дължимите данъци и осигурителни вноски.
 
Ако се установи разминаване между имущественото състояние и декларираните доходи, на притежателите на луксозните автомобили ще бъдат назначени ревизии за облагане на недекларираните от тях доходи.
 
От тук на татъка, почитателите на хубавите и мощни коли, ще трябва да отчитат факта, че освен да привличат най-готините мацки, возилата им действат като магнит и за данъчните.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.