iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Засилено полицейско присъствие, затворени улици и президентът за капак днес в Перник

Президентът Георги Първанов ще посети днес - 26 юни, Перник по повод 80 години от обявяването на селището за град, съобщиха от пресцентъра на президентството. Президентът ще участва в празничното шествие до паметника на Кракра Пернишки.
 
Засилено полицейско присъствие ще има в Перник заради започващите днес празници, по случай 80-годишнината от обявяването му за град.
 
Голяма част от наличния състав на ОД на МВР ще бъде мобилизирана в охраната и предотвратяването на произшествия по време на 3-дневните тържества, съобщи Радио Благоевград. Ще има и хайка за пияни шофьори по шосетата.
 
От полицията предупреждават гражданите да бъдат особено внимателни към личните си вещи и багажи. Възможно е да се активизират джебчиите, възползвайки се от струпването на много хора на едно място, както и автокрадците.
 
Съветът към перничани и техните гости е да не оставят в автомобилите си скъпи вещи като фотоапарати и друга техника, както и документите си за самоличност.
 
При необходимост, помощ или съдействие от органите на реда може да бъде потърсена от най- близкостоящия полицай или на телефони 166 и 112.
 
Необходимо е да се спазват всички указания на органите на реда и наложените ограничения. Това важи и за временното преустановяване на движението по определени улици, за което е издадена заповед на кмета на община Перник. Преустановява движението на МПС по ул. \"Св. Св. Кирил и Методий\" в участъка между Детмаг и сладкарница \"София\" за времето от 18,00 ч. до 20,00 ч. Отново на 26 юни от 19,00 ч. до 22,00 ч. ще бъде забранено движението на МПС в района на парковата алея към и зад Двореца на културата и се ограничава движението по ул. \"Брегалница\". На 27 юни за времето от 15,00 ч. до 22,00 ч. се преустановява движението на МПС по ул. \"Св. Св. Кирил и Методий\" в участъка между Детмаг и сладкарница \"София\". Същия ден за времето от 19,00 ч. до 22,00 ч. се преустановява движението на автомобили в парковата алея към и зад Двореца на културата и ще бъде ограничено движението по ул. \"Брегалница\".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.