iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ПФК Миньор и общината се скараха за стадиона. Няма да има концесия.

Ръководството на елитния Миньор отказа да участва в конкурса за концесия на стадиона в Перник, съобщиха от ръководството на клуба. Причината е, че условията, които поставя общината, са неизгодни за клуба и не се е стигнало до взаимно съгласие.
 
Общината предлага само стадиона и касата, а от споразумението са изключени тренировъчното игрище в Перник, както и базата в Дивотино. Срокът за подаване на документи за концесията вече е изтекъл, а ръководството на Миньор не е се е включило в търга и не е подало документи, заради поставените от общината условия.
 
„Днес собственикът на отбора Никифор Вангелов обяви, че документи от страна на Миньор (Перник) за търга, който се придвижва, няма да бъдат подавани. Основните аргументи са, че стадионът - във вида, в който се предлага, с орязани прилежащи части, без терена, на който сега тренират юношите и винаги е бил част от стадиона, а само терена и касите - не представлява интерес за нас. Той не може да послужи за нищо сериозно на клуба\", отсече  генералният секретар на клуба Атанас Караиванов.
 
„Миньор (Перник) искаше да изгражда база за професионален футболен клуб, каквито са изискванията на БФС. Трябва да има къде да тренират шестте юношески формации на отбора, трябва да има още няколко терена, искахме и базата в Металург, където в момента тренира отбора, да бъде дадена на концесия или двете игрища в Дивотино, които също са подходящи, макар че са доста занемарени в момента. Така се получи обаче, че се предлага само стадиона, но в един умален вид. Ето защо, решението на собственика е да не участва в концесията\", добави още Караиванов.
 
Има вероятност действията на общината да са провокирани от предизборната обстановка и нежеланието дивиденти за развитието на спорта в Перник евентуално да спечели конкурентна политическа партия. От подобни задкулисни игри от страна на общинската администрация губи обаче само спортът в Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.