iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Децата от SOS Дрен преминаха "училище по риболов"

Децата от SOS Дрен преминаха "училище по риболов"

Ловно рибарското сдружение в Радомир финализира провежданото близо месец рибарско училище „Детето риболовец може без дрога\", със състезание по улов на риба, пише Съперник. В него участваха деца от SOS Детско селище в с.Дрен. Инициативата започна със залесяване през месец април, съобщи председателят на сдружението инж. Христо Златанов. След 10 часа теоретична подготовка по биология на рибите, подготовка на риболовните принадлежности, начините за улов на риба,опазване на природата, оказване на първа медицинска помощ и 6 часа практическа подготовка по приготвяне на въдицата, връзване на куки, правене на линия, обучение по кастинг, се стигна до върховния за децата момент - състезанието по улов на риба. Дванадесет млади и запалени вече въдичари се събраха на язовир\"Червена могила\" край Радомир.
 
Преди състезанието от сдружението подариха на всички участници членски книжки и ловни билети, за да бъде състезанието законно, пък и рибата не кълве на въдичар без билет. Преди старта пък младите риболовци получиха като подарък и пълно оборудване за този спорт.
 
Рибите във водоема бяха подхранени в началото на състезанието, а мястото на всеки състезател бе определено със жребий. Децата много бързо се научили да поставят стръвта и да замятат въдиците, кога и как да засичат при кълване на рибата.Горещото време не позволи голям улов, но всеки участник имаше по няколко удара, а най-добрите хванаха и по някоя риба. Над всички изпъкваше най-малкия участник Галин Колчев, с постоянство, упоритост и умения.
 
При закриването на състезанието всички участници получиха награди по една спинингова пръчка с макара, учебник за младия риболовец, плувки, тежини, кукички, рекламни фланелки, значки и др. Победителят Галин получи и грамота за своето постижение.От сдружението изказаха благодарност майстор ловеца и риболовец Владимир Бикарски, който през цялото време се занимавал с децата и ги научил на тънкостите в риболова. Благодарност бе изказана и на педагога от селището Стефан Василкьов, който се е ангажирал с провеждането на рибарското училище сред децата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.